Yasal Özel Dedektif Tutmak




Hayatımızın bazı dönemlerinde en yakın çevremizde bulunanlara bile anlatamadığımız maddi veya manevi yönden  sıkıntılı ve içinden çıkamadığımız durumlar ile karşılaşabiliyoruz. (aldatılma, boşanma, dolandırıcılık, hırsızlık v.b..)   Bu gibi durumlarda çözüm için dedektiflik şirketlerinden yardım talebinde bulunulabilir, en yakınımıza bile anlatamadıklarımızı bir özel dedektife anlatmak durumunda kalabiliriz.Peki bir özel dedektif tutarken nelere dikkat edilmeli?  Nasıl bir özel dedektif seçimi yapılmalı?  Bu soruların cevaplarını bilmenizde fayda varıdır.

Özel Dedektif Tutarken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Ülkemizde henüz özel dedektiflere ait bir yasa çıkmamıştır. 1994 tarihli 3963 sayılı Özel Dedektiflik Yasası, TBMM'since kabul edilip yasalaşmasına müteakip, resmi gazetede yayınlanmak üzere C. Başkanlığına gönderilmiş, fakat anayasamızın 89. maddesine dayanarak tekrar görüşülmek üzere genel kurula yönlendirilmiştir. Tasarı halinde kalan özel dedektiflik kanunu halen Türkiye Büyük Millet Meclisi arşivinde beklemektedir. Ülkemizde yasası olmayan Özel Dedektiflik mesleğinin, dedektiflik hizmeti verenlerin
kanunlara aykırı olarak çalışması anlamına gelmemektedir. Şu an için ülkemizde yasal 
 olarak hizmet veren dedektiflik şirketleri kanunlarımızın belirli maddelerine bağlı kalarak ve mesleki etik , ahlak kuralları içinde  hizmet vermektedir.Bu nedenle kanunu çıkmayan Özel Dedektiflik mesleği günümüzde İnternet ortamında da çok sık rastladığımız korsan dedektif diye nitelendirdiğimiz dedektiflere rastlamak mümkün. Başlığımızda da belirttiğimiz gibi en başta özel dedektif tutarken dikkat edilmesi gereken konu, hizmet alacağınız özel dedektifin herhangi bir resmiyeti olup olmadığıdır. Kısacası yasal olup olmadığı , herhangi bir resmi kuruma bağlı olup olmadığıdır.

            Bizler şirketimizde özel araştırma görevlisi olarak çalışmakta olan personelimize saatlik olarak verdiğimiz ücreti, korsan olarak nitelendirdiğimiz dedektifler günlük ücret adı altında 7/24 esasına göre hizmet vermekte. Açıkçası By Dedektiflik olarak bu kadar düşük ücrete nasıl bir hizmet verdiklerini , kendilerine başvuran kişileri mağdur edip etmediklerini merak etmekteyiz. Eğer böyle bir durum söz konusu ise Özel Dedektiflik Yasasının bir an önce çıkması gerekmektedir.

        Hizmet almayı düşündüğünüz özel dedektifin mesleki etik kurallarını ve ahlak kurallarını bilmesi gerekmekte . Özellikle özel dedektifin gizlilik prensibi ile çalışması gerektiği gibi başvuran kişide bu gizliliği bilmelidir.  Konu ne olursa olsun sonuçta genelde mağdur olan taraflar özel dedektiflik şirketine başvurmakta. Özel hayatımızı anlattığımız özel dedektifin güvenilirliğini , size nasıl bir hizmet vereceğini , nasıl teminat vereceğini sorgulayabilirsiniz. Şu an için gerçekten özel dedektifliği meslek olarak edinmiş ,Türkiye'de bu hizmet alanını profesyonelce yapan , kendilerine başvuran kişilerin mağduriyetini riske atmayan şirketimizin de arasında bulunduğu 25-30 kadar dedektiflik şirketi bulunmakta . Bu dedektiflik firmaları tamamen  Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre hareket eden , gizlilik prensibiyle çalışan, verdiği hizmetlerde yüksek bir başarı elde eden, gerçekten bu işi iyi yapan firmalardır. Bu şirketlerden hizmet almanız durumunda hiç bir mağduriyet yaşamaz ve sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. 

Özel Dedektif Seçimi

* Özel hayatınızı paylaştığınız dedektifin bir resmi kuruma kayıtlı olup olmamasına dikkat edilmeli.
* Hizmet almak istediğiniz konuda özel dedektifin size nasıl bir çözüm sunacağını, neler yapabileceğini size beyanda bulunması gerekmekte.
* Özel dedektif ile buluşma yerinin resmi adresi olmasına yani dedektifin kendi ofisi olmasına dikkat edilmeli!
* Dedektifin İnternet sitesine girdiğinizde sabit bir telefonu olmasına dikkat edilmeli!
* Özel dedektif ile anlaşmanız durumunda her iki taraf için geçerli olan sözleşmeyi yapmasına önem verilmeli.
* Dedektiften almış olduğunuz hizmet karşılığında tarafınıza verdiği hizmet bedelinin faturasını size tanzim etmesine dikkat edilmeli.

By Dedektiflik olarak bize başvuran kişilerin mağdur olmaması açısından almış olduğumuz her hizmeti yasal çerçeveler içinde kanunlara uygun olarak, aklınızda  herhangi bir soru işareti, şüphe bırakmazsızın üstlendiğimiz her hizmeti başarıyla gerçekleştirmekteyiz. Şirketimiz resmi kuruma kaydı olan aldığı her hizmetin bedelini faturalandıran ve başvuran kişinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için sözleşmeye bağlı kalan ciddi bir kuruluştur. Şirketimizde çalışmakta olan personellerimizin tamamı gizlilik ilkelerini benimsemiş ve konularında uzman ekip arkadaşlarından oluşması sebebi ile kişisel veya ticari sorunlarınıza kısa zamanda pratik çözümler sunmaktadır. Şirketimiz İstanbul / Bostancı merkezli olup talep edildiği taktirde tüm Türkiye genelinde hizmet verebilecek deneyime ve iletişim ağına sahiptir.

7/24 bilgi alabileceğiniz telefon numaralarımız:




Adres:Bağdat caddesi istasyon yolu sokak no:3 Altıntepe / Bostancı



bir önceki yazımız olan İstanbul özel dedektiflik için tıklayınız